Vacature: Lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam

Onze beweging zoekt een politiek leider. Denk jij dat je het gezicht bent (of moet worden) van de Amsterdamse Piraten? Solliciteer dan nu!

De Gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. Maar de campagne begint zodra jij door onze leden bent uitgeroepen tot lijsttrekker. De komende maanden werken we met een een grote groep vrijwilligers aan onze campagne. En jij moet de spil worden in die mega-operatie.

 We zoeken iemand die een grote fractie in de gemeenteraad kan en wil aanvoeren om Amsterdam vanuit de Stopera te veranderen. Maar onze lijsttrekker moet ook een inspiratie zijn voor ons activisme buiten de raad. De lijsttrekker zet samen met ons de lange termijn groei van onze beweging in.

 Wie ben jij?

 We zoeken een Piraat, geen saaie politicus. Dus je hoeft niet in een strak keurslijf te passen. De volgende peilers zijn dus slechts een voorzetje. Herken jij je niet in deze profielschets, maar denk je toch dat jij de gedroomde lijsttrekker bent voor de komende jaren? Heel goed! Stel je kandidaat, en laat de leden beoordelen of jij die persoon bent.

 –Je hebt politieke intuïtie, en je vindt politiek leuk, of in ieder geval interessant

-Je houdt van mensen, en mensen houden van jou

-Je bent van onbesproken gedrag (dit mag je zelf interpreteren)

-Je bent een initiatiefnemer (dit mag je zelf interpreteren)

 Wat wel vaststaat:

-Je kan de tekst van de Amsterdamse Piratencodex 2017 dromen.

-De kernwaarden van de Amsterdamse Piraten zijn jouw levensrefrein: Je wil strijden voor een deliberatieve en decentrale deeldemocratie, je wil vechten voor de bescherming van burgerrechten voor álle Amsterdammers, en je werkt toe naar grondige systeemhervorming, op weg naar een systeem dat gebaseerd is op commons-waarden.

–Uiterlijk 14 juni heb je een gloedvolle pitch geschreven voor de leden, die gepubliceerd zal worden op de website.

-Op maandag 12 juni en dinsdag 13 juni word je uitgebreid geïnterviewd door de Kiescommissie, die dagen moet je dus vrijhouden.

-Op woensdag 21 juni doe je mee aan het lijsttrekkersdebat.

-Op zondag 25 juni ben je aanwezig bij een Speciale ALV waar de leden een lijsttrekker zullen kiezen.

-Je bent bereid een recente VOG aan te vragen.

-Je hebt er geen bezwaar tegen dat de Kiescommissie haar eigen onderzoek verricht naar jouw achtergrond.

-Je bent bereid om naar de leden en naar alle Amsterdammers toe transparant te zijn over jouw werk, nevenfuncties, eerdere betrekkingen en uitingen die je in het verleden hebt gedaan.

-Je gedijt goed in onze horizontale en democratische verenigingsstructuur, je geniet van een bottom-up beslisstructuur.

Overweeg je deze rol? Bel ons! Heb je andere vragen? Bellen kan altijd. Smsen of ‘Signallen’ ook. 06 417 287 85

 Stuur jouw sollicitatie naar thomas [at] piratenpartij [dot] nl. Stuur in ieder geval mee: een uitvoerig CV en een motivatiebrief. We zullen vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens en je wordt spoedig door ons benaderd. De deadline is 1 juni om 23:59!