Doe mee: Stop de sleepnetwet!

We staan aan de vooravond van een nieuwe, landelijke campagne over onze privacy en vrijheden. In de afgelopen tijd is er heel veel gebeurd rondom privacy wetgeving en het aftakelen van onze democratie. Er is recentelijk een nieuwe wet aangenomen, getiteld: Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV). Deze staat ook wel bekend als de sleepnetwet. Deze wet gaat verder dan ooit en hiervoor is er nu een initiatief vanuit een studentengroep met de site sleepwet.nl om een referendum te starten.

De Piratenpartij zet zich in voor privacy in Nederland, en voor verantwoording door onze volksvertegenwoordigers. Nu krijgen we de gelegenheid om dit opnieuw, beter en sterker, op de politieke agenda te zetten. Binnen Nederland krijgen wij een kans op een nieuw referendum over dit onderwerp. Er zijn door de actiegroep sleepwet.nl genoeg handtekeningen verzameld voor het afronden van fase 1 (10000+). Aanstaande maandag begint fase 2 (300 000+) handtekeningen.

Wij willen als partij dan ook flink uitpakken met een campagne vóór dit referendum, en tégen de sleepnetwet, om een publieke discussie te activeren over nut en noodzaak van alle maatregelen die genomen zijn. Alle Nederlanders krijgen zo de kans hier een uitspraak over te doen. Ook vanuit Amsterdam dragen we ons steentje bij.

Wil je ons helpen met onze steuncampagne, neem dan contact op met Abram Kleijweg als je bij de landelijke steuncampagne actief wilt worden, of Gerco Niezing als je vanuit Amsterdam mee wilt doen.

Op woensdag 30 augustus is er om 20:30 een overleg via Mumble. Een Mumble handleiding is te vinden op onze Wiki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *