Piratenpartij vernieuwt Amsterdamse democratie

Online platform ‘De Stem van West‘, waarmee bewoners belangrijke onderwerpen rechtstreeks op de politieke agenda kunnen zetten, wordt onder de naam ‘De Stem van Centrum‘ uitgerold naar het centrum van de stad.

‘De stem van…’ is een van de resultaten van de afspraken die de Piratenpartij bij het aantreden van de coalitie in West maakte over democratische vernieuwing. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: “Het succes van De Stem van West laat zien hoeveel Amsterdammers plannen hebben voor de stad en vanaf het begin betrokken willen worden bij besluiten over hun omgeving. Dat ook centrum bewoners zelf de politieke agenda gaat laten bepalen is een mooie volgende stap.”

Ook ‘Het Stadsgesprek’, het eerste bewonersforum van de stad, is een resultaat van de afspraken die de Piratenpartij met de coalitie wist te maken. Jelle de Graaf: “Maar dit is pas een eerste stap. Bewoners zouden niet alleen het recht moeten hebben vanaf het begin bij beslissingen betrokken te worden en zelf onderwerpen op de agenda te zetten, er zijn ook zat onderwerpen waar Amsterdammers zelf de beslissingen over kunnen nemen zonder dat de politiek daar voor nodig is.”

De plannen van de Piratenpartij om de lokale democratie te vernieuwen staan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *