Piratenpartij komt op voor rechten asielzoekers

De Piratenpartij heeft het in een debat over de komst van een asielzoekerscentrum in Amsterdam West opgenomen voor de rechten van asielzoekers. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: ‘Zorgen uit de buurt, hoe terecht ook, mogen niet zorgen dat de rechten van deze mensen uit beeld verdwijnen. Wij richten ons op het belang van de buurt èn de mensen in het centrum.’ Grote zorgen heeft de Piratenpartij over de “vrijwillige” avondklok voor asielzoekers, wat is het alternatief als zij geen avondklok accepteren, en het door D66 voorgestelde “preventieve” cameratoezicht.

In de Extra Begeleidings- en Toezichtlocatie (EBTL) worden tijdelijk asielzoekers opgevangen die zich in een regulier AZC hebben misdragen. De Piratenpartij heeft grote vragen bij deze in Den Haag bedachte constructie. Jelle de Graaf: ‘We willen dat deze mensen een volwaardig deel worden van de Nederlandse maatschappij. Het lijkt me naïef te denken dat we dit door elkaar krijgen door ze als straf bij elkaar af te zonderen in een voormalige jeugdgevangenis.’

Een laatste zorg van de Piratenpartij is dat de komst van dit EBTL eenzijdig door het college is gemaakt zonder overleg met bewoners, de gemeenteraad of de bestuurscommissie. Participatie wordt pas opgestart nu het besluit al genomen is en ruimte voor aanpassingen is minimaal. Jelle de Graaf: ‘Met de aanstaande komst van een AZC in de Houthavens heeft Amsterdam West laten zien gastvrij en ruimhartig te zijn in de opvang van vluchtelingen. Het is schrikken dat dit EBTL er komt zonder overleg met de buurt. Ik hoop dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor het draagvlak voor de AZC in de Houthavens.’

De Piratenpartij zal zich inzetten om de komst van dit EBTL zo goed mogelijk te laten verlopen, de zorgen van bewoners serieus worden genomen en de rechten van de mensen in het asielzoekerscentrum beschermd blijven.

Lees hier wat AT5 hier eerder over schreef.

Eén reactie op "Piratenpartij komt op voor rechten asielzoekers"

  1. Achter welk bureau is dit bedacht? Mensonterend. Onhoudbaar. Dit heeft niets meer met ‘samen-leving’ of ‘integratie’ te maken. Dit is bewust ‘burgertje pesten’, ‘mens erger je niet- spelen’. Geen begrip! PP, ga in opstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *