Open Inloop: Problemen op de Amsterdamse Woningmarkt

Op de kroegmeet van 29 mei bespreken we met elkaar de problemen op de Amsterdamse woningmarkt. Dit ernstige probleem van een van onze belangrijkste primaire levensbehoeftes moet opgelost worden. We treffen elkaar om 20:30 in café Checkpoint Charlie

Veel jonge mensen kunnen niet meer wonen in Amsterdam. Er is een nijpend gebrek aan woningen en als er wel woningen beschikbaar zijn, zijn deze onbetaalbaar.

Woontekort in Amsterdam is het grootste na-oorlogse probleem in de stad. Sinds de krakersrellen in de jaren 80 is er veel gebouwd en gerenoveerd, maar een structurele oplossing voor het woontekort is er nog steeds niet en de situatie lijkt zelfs te verslechteren. Daarnaast heeft de intrede van organisaties zoals AirBnB grote invloed op het huizenaanbod.

We proberen de belangrijkste oorzaken van de problemen op de Amsterdamse woningmarkt in kaart te brengen en formuleren realistische oplossingen om de huidige situatie verbeteren? Dit zal een belangrijk onderdeel worden in de komende campagne.

Iedereen zou moeten wonen in een huis wat voldoet aan zijn/haar behoefte. In vele steden in Europa is dat geen probleem, maar er zijn ook genoeg steden die vergelijkbare problemen hebben zoals Amsterdam. Barcelona kampt met hetzelfde probleem. Welke oplossingen worden daar bedacht en uitgevoerd?

Wat doen andere steden beter? En wat zijn de paralellen met andere grote Europese steden?

Elke Amsterdammer verdient een huis wat bij hem/haar past. Laten we daar werk van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *